Kasvun liikevaihto keskittyy etelän ruuhkakeskuksiin.

Valtakunnallinen suhdannebarometri ennakoi infra- eli maa- ja vesirakentamisen kasvua kolmen lähikuukauden aikana. Osin normaalilla kausivaihtelulla selittyvä kasvu keskittyy Helsingin, Tampereen ja Turun väliseen kolmioon.

”Rakentaminen vilkastuu selkeästi”, ”Selvää piristymistä markkinoilla”, ”Tarjouskyselyitä runsaasti liikkeellä”.

Otteet ovat Rakennusteollisuus RT:hen kuuluvan INFRA ry:n teettämän suhdannebarometrin vastauksista.

INFRA ry teetti maalis–huhtikuussa 2016 jäsenillään suhdannebarometrin, johon vastanneiden yritysten yhteenlaskettu liikevaihto oli lähes kaksi miljardia euroa. Liki 70 prosenttia vastaajista uskoo infrarakentamisen kasvavan seuraavan kolmen kuukauden aikana.

Kaikki vastaukset eivät olleet optimismia. Moni ennakoi vakaata tilannetta ja jopa rakentamisen hiljentymistä. Vaihtelua voi selittää alan liikevaihdon keskittyminen etelän kasvukeskuksiin. Selvästi yli puolet alan liikevaihdosta tulee barometrin mukaan Helsingin, Tampereen ja Turun väliseltä alueelta. Muualla on hiljaisempaa.

– Korjausvelkaohjelman ja pk-seudun rakentamisen myötä markkina kääntyy kasvuun. Myös muutamat teollisuuden investoinnit tuovat infratöitä investointien alkuvaiheessa lähivuosina, eräs vastaaja kiteyttää.

(lähde: Rakennusteollisuus ry)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *