Risuja kerätään pientaloalueilla Helsingissä toukokuussa.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY kerää jälleen toukokuussa risuja ja oksia kiinteistöiltä. Keräys on tarkoitettu ensisijaisesti helsinkiläisille alle 10 asuinhuoneiston kiinteistöille, jotka ovat saaneet HSY:ltä keräystä koskevan kirjeen huhtikuun alussa. Myös muut pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen kiinteistöt voivat tiedustella HSY:ltä mahdollisuutta osallistua keräykseen.

Risunkeräys järjestetään 9.–29.5.2016 arkipäivisin klo 7–21, ja mukaan pääsee 1200 ensimmäisenä keräyksen tilannutta kiinteistöä. Tilauksia otetaan vastaan 25. huhtikuuta asti. Tilausohjeet löytyvät HSY:n lähettämästä kirjeestä. Lisätietoa keräyksestä löytyy verkosta, hsy.fi/risunkerays.

Keräyksen hinta on 60 euroa per noutopaikka.

HSY noutaa risuja ja oksia sovitulta keräyspaikalta enintään kuorma-autolavallisen verran. Ne on koottava yhteen kasaan tontin reunaan korkeintaan viiden metrin päähän tiestä. Risukasan on voitava olla paikallaan kirjeessä ilmoitetun kahden viikon keräysajan. HSY hakettaa risut hyötykäyttöön Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksessa.

Naapurit voivat sopia keskenään yhteisen risukasan kasaamisesta. Tällöin HSY laskuttaa vain tilauksen tehnyttä kiinteistöä yhdestä noudosta. Naapurit sopivat itse kustannusten jaosta.

Asukkaat voivat myös itse viedä risuja maksua vastaan HSY:n Sortti-asemille Kivikkoon, Konalaan, Ruskeasantaan, Ämmässuolle ja Munkinmäkeen ympäri vuoden. Risuja ei saa polttaa taajama-alueilla eikä viedä metsiin tai yleisille viheralueille.

 

 

Markku Vento
markku.vento@kuntatekniikka.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Suoritetaanko risunkeräys tanävuonna. emme ole saanneet tarjous kijettä As Oy Kustaava Helsinki Osuuskunnantie 41c

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*