Meren läheisyydessä asuu enemmän ihmisiä kuin on aiemmin arvioitu, selviää Aalto-yliopiston tutkimuksesta. Tämä koskee niin Suomea kuin koko maailmaakin, Kauppalehden uutisessa kerrotaan.

 Kasvihuoneilmiö nostaa merenpinnan korkeutta, lisää tulvia ja voimista myrskyjä. Nämä ilmiöt uhkaavat erityisesti merten lähellä asuvia ihmisiä. Aalto-yliopiston tutkijoiden mukaan maailman väestöstä 28 prosenttia eli lähes 1,9 miljardia ihmistä asuu sellaisilla alueilla, joissa merenrantaan on enintään 100 kilometriä ja jotka ovat korkeintaan 100 metriä nykyisen merenpinnan yläpuolella.

Suomessa tämänkaltaisilla alueilla asuu liki puolet väestöstä eli 2,4 miljoonaa ihmistä.

– Vuoteen 2050 mennessä näillä alueilla asuvien ihmisten määrä noussee maailmassa 2,4 miljardiin. 500 miljoonaa ihmistä tulee asumaan alueilla, jotka ovat korkeintaan viisi  metriä nykyisen merenpinnan yläpuolella. Monet joutuvat muuttamaan asuinpaikkaansa, työtään tai elämäntapojaan sopeutuakseen muuttuvaan ilmastoon, sanoo Aalto-yliopiston apulaisprofessori Matti Kummu.

Kauppalehden uutinen aiheesta 

Markku Vento
markku.vento@kuntatekniikka.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*