Porvoon kaupunki on allekirjoittanut Lemminkäinen Oyj:n kanssa sopimuksen koulujen ja päiväkotien toteuttamisesta elinkaarimallilla. Hankkeeseen kuuluu kouluja tai päiväkoteja Gammelbackassa, Kevätkummussa, Toukovuoressa, Tolkkisissa ja Peippolassa.

Rakennustyöt käynnistyvät keväällä 2016 ja ne valmistuvat vuosien 2017 ja 2018 aikana. Hankkeiden yhteenlaskettu kokonaisarvo on noin 60 miljoonaa euroa, joka sisältää sekä investointi- että palvelujakson kustannukset.

Sopimukseen sisältyy kohteiden suunnittelu ja toteutus. Tämän lisäksi rakennusten hoito, ylläpito, käyttäjäpalvelut sekä palvelusopimuksen aikaiset perusparannusinvestoinnit ovat Lemminkäisen vastuulla 20 vuoden palvelujakson ajan.

– Yhdistämme rakentamisessa arkkitehtonisen ja pedagogisen suunnittelun. Ratkaisumme mahdollistaa perinteisiä koulu- ja päiväkotitiloja merkittävästi enemmän tilaa oppimiselle, tekemiselle ja sosiaalisille kohtaamisille, kertoo Lemminkäinen Oyj:n Suomen talonrakentaminen -liiketoimintasegmentin johtaja Pauli Mäkelä.

– Useassa Porvoon koulussa ja päiväkodissa on ilmennyt sisäilmaongelmia viime vuosina. Rakennuksia ei ole enää järkevää peruskorjata, vaan ne korvataan uusilla rakennuksilla. Lisäksi uusilla asuinalueilla tarvitaan uusia päiväkoteja. Elinkaarimallilla saamme rakennuksille 20 vuoden takuun, kun perinteisessä mallissa takuu on vain kaksi vuotta, sanoo Porvoon kaupungin projektipäällikkö Tony Lökfors.

Kuntien palvelurakennuksia toteutetaan parhaillaan elinkaarimallilla useissa kunnissa. Lemminkäinen rakentaa parhaillaan kahta koulua Hollolaan sekä yhtä Pudasjärvelle, jossa on rakenteilla samalla mallilla myös palvelutalo.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *