Tammelan stadion suunnittelukilpailun voittaneessa Hattutemppu-nimisessä työssä. (Havainnekuva: JMMK Arkkitehdit)

Tampereen Tammelan stadionin uudistamisen mahdollistava asemakaava etenee, Tampereen kaupunki tiedottaa.

Tampereen yhdyskuntalautakunta hyväksyi tiistaina 17.11.2015 tarkistetun asemakaavaluonnoksen asetettavaksi uudelleen nähtäville, ja sen jälkeen kaupunginhallituksen ja -valtuuston hyväksyttäväksi.

Asemakaavalla mahdollistetaan Tammelan stadionin kehittäminen jalkapalloilun, asumisen sekä liike- ja palvelutoimintojen alueena, mikä tukee Tammelan täydennysrakentamista ja monipuolistaa alueen toimintoja. Kaavaratkaisu mahdollistaa noin 6 500 -paikkaisen stadionin rakentamisen oheistiloineen.

Kaavaluonnokseen on tehty joitain tarkistuksia nähtävillä olon jälkeen. Salhojankadun puoleista korkeinta rakennusosaa madallettiin kaksi kerrosta. Kaavakarttaan on tehty pieniä tarkistuksia ja havainneaineistoa on täydennetty.

Asemakaavaluonnos pohjautuu kilpailuun, jossa tehtävänä oli suunnitella Tammelaan uusi 6 000–7 000 katsojan jalkapallostadion oheistoimintoineen. Stadionia kehitetään jalkapalloilun ympärivuotiseen käyttöön siten, että siihen yhdistyy myös asuin-, liike- ja toimistotilaa. Stadionin kehittämisen kustannuksia on tarkoitus kattaa muusta rakentamisesta saatavalla tuotolla.

Kortteli merkitään urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueeksi, jolle saadaan rakentaa myös asuntoja sekä liike-, toimisto- ja palvelutiloja. Asuinrakennukset sijoittuvat Salhojankadun ja Kalevan puistotien varteen, stadionrakenteet korttelin keskelle. Liike- ja työtiloja saa sijoittaa myös maan alle.

Kortteliin voidaan rakentaa asuntoja noin 16 200 kerrosneliömetriä, mikä vastaa noin 170 uutta asuntoa. Lisäksi siihen tulee stadionia palvelevia tiloja, liike-, toimisto- tai palvelutilaa ja huoltotiloja. Asuinrakennukset ovat Salhojankadun ja Kalevan puistotien varrella.

Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*