Lupapiste.fi:n käyttöön saa tarvittaessa ohjausta esimerkiksi lupakäsittelyn ennakkoneuvotteluissa ja muissa tapaamisissa rakennusvalvonnan edustajien kanssa.

Vantaan rakennuslupien käsittely on kokonaisuudessaan siirtynyt sähköiseksi marraskuusta alusta lähtien. Lupahakemukset tehdään verkossa Lupapiste.fi-palvelun kautta.

Lupahakemus ja kaikki lupakäsittelyyn liittyvät dokumentit toimitetaan palvelun kautta. Yhden luukun periaatteen mukaisesti myös rakennusvalvonnan hankkimat tiedot ja lausunnot ovat kaikkien asianomaisten nähtävillä verkkopalvelussa, jossa myös lupiin liittyvät vastaukset ja kysymykset esitetään. Hakija voi myös seurata lupakäsittelyn etenemistä palvelun kautta.

Pientaloluvissa sähköinen lupakäsittely ja yhden luukun periaate on ollut Vantaalla käytössä jo vuoden verran. Lupia ja neuvontapyyntöjä on tähän mennessä käsitelty sähköisesti jo yli 2000 kappaletta.

Lupapisteen käyttöönotossa on kyse lupakäsittelyä tukevasta sähköisestä työkalusta. Pääsääntöisesti lupakäsittelyn prosessi ennakkoneuvotteluineen ja yhteydenpitoineen lupakäsittelijään säilyy ennallaan.

Ensi vuonna Vantaa ottaa sähköisen menettelyn käyttöön myös kaikessa työmaa-aikaisessa toiminnassa.

Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*