Huumori on vahvasti mukana HKR:n twitterviestinnässä.

Helsingin kaupungin rakennusviraston Twitter-viestintä on voittanut virkakielikampanjan Onnistumistarinat-kilpailun yleisöäänestyksen perusteella.

Toisen palkinnon sai yhden äänen erolla Satakunnan sairaanhoitopiirin selkokielinen tiedotus potilaille.

Kilpailuun ilmoitetut 12 osallistumistarinaa havainnollistavat, miten paljon hyötyä virkakieleen panostamisesta on. Kilpailuun osallistuivat Helsingin rakennusviraston ja Satakunnan sairaanhoitopiirin lisäksi Kela, Maahanmuuttovirasto, Maanmittauslaitos, Maaseutuvirasto, työsuojeluhallinto, Uudenmaan liitto, Verohallinto ja ympäristöministeriö.

Lokakuussa 2014 käynnistynyt virkakielikampanja kannustaa viranomaisia käyttämään hyvää kieltä ja tarvittaessa selkokieltä.

Kampanjassa on mukana seitsemän pilottivirastoa, jotka ovat edelläkävijöinä parantaneet tekstejään ja käytäntöjään. Pilottihankkeiden taustalla on 2014 valmistunut Hyvän virkakielen toimintaohjelma. Pilotteja ovat Kela, liikenne- ja viestintäministeriö, Maahanmuuttovirasto, Trafi ja Verohallinto sekä Tampereen ja Vaasan kaupungit.

Virkakielikampanjan järjestäjiä ovat Kotimaisten kielten keskus, valtiovarainministeriön Avoin hallinto -hanke, valtioneuvoston kanslia, opetus- ja kulttuuriministeriö, Kuntaliitto ja Kehitysvammaliiton Selkokeskus.

Paavo Taipale
paavo.taipale@kuntaliitto.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*