Raitiotien ensimmäinen osuus TAYSista keskustaan voi olla käytössä jo 2019. (Kuva: Tampereen kaupunki)

Tampereen kaupunki on valinnut raitiotiehankkeen allianssikumppanin. Tampereelle suunniteltavan raitiotien infran rakentajaksi on valittu tarjoajaryhmittymä TRALLI, jossa ovat mukana VR Track Oy, YIT Rakennus Oy ja Pöyry Finland Oy sekä aliallianssisopimuksella Ratatek Oy.

Kaupunginhallitus valitsi laatu- ja hintavertailun perusteella edullisimman tarjouksen tehneen ryhmittymän maanantaina 22.6.2015.

Nyt päätetyssä allianssihankinnassa on kyse raitiotien radan, tarvittavan tekniikan ja varikon suunnittelusta ja rakentamisesta.

Hankinta koskee noin vuoden kestävää kehitysvaihetta, jonka aikana allianssi laatii yksityiskohtaisen toteutussuunnitelman ja sitoutuu sen mukaiseen tavoitekustannukseen. Kehitysvaiheessa tuotetaan tietoa ja tarkennetaan suunnitelmia ennen päätöstä rakentamisesta.

Raitiotien toteuttamisesta päättää Tampereen kaupunginvaltuusto lokakuussa 2016. Jos raitiotie päätetään tehdä, toteutusvaihe voi alkaa pian päätöksen jälkeen, ja ensimmäinen osuus Hervannasta ja TAYSista keskustaan voitaisiin ottaa käyttöön 2019–2020.

Raitiotien infran rakentamisen kustannusarvio on 250 miljoonaa euroa. Valtio osallistuu raitiotiehankkeen infran suunnitteluun ja rakentamiseen 30 prosentin osuudella.

Vaunukaluston hankinta tehdään erikseen ja sen kustannuksista vastaa Tampereen kaupunki.

Suunnitellun raitiotien linjakartta

Raitiotie Tampereen kaupungin verkkosivuilla

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *