Kuva: Tampere-talo

Tampere-talo on voittanut Motiva Oy:n myöntämän Kestävä julkinen hankkija -palkinnon.

Tampereen kaupungin omistamassa Tampere-talo Osakeyhtiössä kestävien hankintojen periaatteet ovat läsnä päivittäisessä päätöksenteossa ja ne vaikuttavat talon työtapojen suunnitteluun ja myös investointeihin.

Julkishallinnon ja elinkeinoelämän vaikuttajista koostuva palkintoraati piti ansiokkaana Tampere-talon hankintatoiminnan pitkäjänteisyyttä, vaikuttavuutta ja koko toimitusketjun huomioimista.

– Tampere-talo on hieno esimerkki siitä, miten julkinen toimija voi hankinnoilla vaikuttaa ja sitouttaa myös sopimuskumppanit ympäristöasioiden huomioimiseen, kiittelee tuomaristoon kuulunut Helsingin kaupungin hankintajohtaja Jorma Lamminmäki.

Kunniamaininnat cleantech-hankinnoille

Kilpailussa jaettiin lisäksi kunniamaininnat Vaasalle ja Espoolle hankinnoista, jotka edistävät kotimaisen puhtaan teknologian, cleantechin, käyttöönottoa.

Vaasan kaupungin 12 biokaasubussin hankinta joukkoliikenteeseen edisti biokaasun jakeluverkon rakentamista alueella.

– Vaasa toimii hankinnallaan seudullisena esimerkin näyttäjänä, joka luo aktiivisesti markkinoita uudelle puhtaalle teknologialle, kommentoi neuvottelevavirkamies Juho Korteniemi työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Espoon kaupunkisuunnittelukeskuksen esikaupallinen LED-valaistusjärjestelmähankinta puolestaan yhdistää eri alojen yrityksiä ja tukee valaistusalan startup-yritysten tuotekehitystä. Tavoitteena on kehittää markkinoille uusi, innovatiivinen valaistusjärjestelmä, joka parantaa asukkaiden viihtyvyyttä ja julkisen valaistuksen ympäristöystävällisyyttä. Kilpailun tuomariston mukaan älyvalaistushankinta on innostava esimerkki siitä, miten julkinen toimija voi ottaa merkittävän roolin markkinan kehittymisessä ja jopa tuotekehityksessä.

Kestävä julkinen hankkija -palkinto jaettiin nyt kolmannen kerran.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.