Uudistettuun Meilahden tornisairaalaan rakennettiin kaksoisjulkisivu, jotta voitiin sekä säilyttää suojeltu julkisivu että parantaa energiatehokkuutta. (Kuva: Ville Miettinen)

Osastojen paluumuutto peruskorjattuun Meilahden tornisairaalaan on käynnistynyt.

Huhtikuussa rakennukseen muuttavat verisuonikirurgian, sydän- ja thoraxkirurgian, kardiologian ja neurologian toiminnot sekä sydänkirurginen teho-osasto ja valvontaosasto. Loppusyksyllä muuttovuorossa ovat vatsaelinkirurgiset vuodeosastot.

Viihtyvyyttä potilaille

Peruskorjaus valmistui vuodenvaihteessa. Remontissa yhtenä tavoitteena oli parantaa tilojen käytettävyyttä ja muunneltavuutta. Uudistetussa rakennuksessa jokainen kerros muodostaa yhden osastokokonaisuuden. Modulaarinen tekniikka ja yhtenäinen yleiskalustus helpottavat tilojen käytön monipuolistamista.

Potilashuoneissa on enimmillään kolme vuodepaikkaa, ja jokaisessa huoneessa on oma wc- ja suihkutila. Potilailla on siis enemmän yksityisyyttä, ja infektioturvallisuus paranee. Potilaiden viihtyvyyttä parantaa myös ilmastoinnin jäähdytys.

Suojeltu julkisivu

Tornisairaalan peruskorjauksessa parannettiin energiatehokkuutta mm. energiavirtojen kierrätyksellä ja talteenotolla, maalämpö- ja maakylmäjärjestelmien energiatuotolla sekä hyödyntämällä aurinkolämpöä.

Tornisairaalan julkisivu on suojeltu asemakaavalla. Tästä syystä uudistettuun sairaalaan rakennettiin kaksoisjulkisivu, jolla saatiin sekä parannettua rakennuksen energiatehokkuutta että säilytettyä suojeltu ulkoasu.

Lisäksi rakennukseen vaihdettiin nykyaikaiset ikkunat. Lämmitysenergian ominaiskulutuksen arvioidaan pienentyvän peruskorjauksen myötä noin 25 prosentilla ja sähköenergian viidellä prosentilla.

Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*