Espoo jatkaa suunnitelmia yli 900:n kaupungin työntekijän töiden siirtämisestä kilpailutuksessa yksityiselle yritykselle.

Ehdotus kiinteistöpalvelujen ja kaupunkitekniikan tilaaja-tuottajamallista luopumisesta ja markkinoiden hyödyntämisestä jäi pöydälle maanantaina kaupunginhallituksessa

Asiaa käsitellään ensin valtuustoryhmien puheenjohtajien muodostamassa neuvottelutoimikunnassa, ja kaupunginhallitus päättää esityksestään valtuustolle seuraavassa kokouksessa toukokuussa.

Tarkoituksena on, että kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä laatii syyskuussa talousarviokehyksen käsittelyn yhteydessä esityksen, joka mahdollistaa töiden ulkoistuksen.

Tarkoitus on yhdistää Espoon kaupungin tilojen ja niiden hoidon omistaja-, tilaaja- ja tuottajatehtävät yhdeksi kokonaisuudeksi ja kaupunkitekniikan ylläpidon ja rakentamisen omistaja-, tilaaja- ja tuottajatehtävät toiseksi kokonaisuudeksi.

– Toimivilta kilpailluilta markkinoilta hankittavan työn määrää kasvatetaan sekä kiinteistöpalveluissa että kaupunkitekniikassa, Espoon kaupungin tiedotteessa todetaan

Tavoitteena on, että tuottavuus kasvaa vuositasolla vähintään 10 miljoonalla eurolla vuoden 2017 loppuun mennessä. Espoon mukaan kilpailutus ja ulkoistaminen liikkeenluovutuksena tuo vuositasolla arviolta 10 – 15 milj. euron säästön.

– Esitetyillä linjauksilla saavutetaan organisointityölle asetetut tavoitteet. Johtaminen, budjetointi ja talousohjaus selkeytyvät, kun toiminnot muodostavat kokonaisuuden ilman ylimääräisiä organisaatiorajoja. Lisäksi vastuurajat selkeytyvät, päällekkäiset työt poistuvat ja sisäiseen tilaaja-tuottaja -malliin liittyvät transaktiokustannukset poistuvat, Espoo perustelee.

Helsingin Sanomat uutisoi maanantaina, että ulkoistusesitystä oli valmistellut virkamiesjoukko, mutta tietoa esityksestä ei annettu poliitikoille ennen kaupunginhallituksen kokousta.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *