Porin teknisen toimen johto on jakanut organisaatiotoimikunnalle muistion, jossa pohditaan merkittäviä muutoksia palvelujen järjestämiseen. Teknisen palvelukeskuksen johtaja Jukka Kotiniemi visioi vuoden 2022 Poria ja teknistä toimea, jossa oma palvelujen tuottaminen ”lähes lopetetaan fyysisessä työssä”, kertoo Yle Satakunta.

Porin tekninen toimi aloittaa huhtikuun puolivälissä yt-neuvottelut toimintansa tehostamiseksi. Tiistaina julkisuuteen kerrottujen neuvottelujen tavoitteena ei ole vähentää henkilöstä. Taustalla on se, että teknisen palvelukeskuksen on sopeuduttava kaupunginvaltuuston linjaamiin säästöihin.

Koko Porin kannalta merkittävää on, että teknisessä toimessa on tehty myös huomattavasti pidemmälle menevää suunnittelua, joka ulottuu aina vuoteen 2022 saakka.

Kotiniemi on jakanut teknisen palvelukeskuksen organisaatiota pohtivalle toimikunnalle Ei julkisuuteen -leimalla varustetun muistion, jossa pohditaan palvelujen muutostarpeita. Yle Satakunta kertoo saaneensa muistion haltuunsa.

Muistion olennaiset osat voi tiivistää ajatukseen, että teknisen toimi muutetaan tilaajaorganisaatioksi. Se ei siis tekisi töitä itse vaan yhä useammin tilaisi työt muualta.

Porin teknisen palvelukeskuksen johtaja Jukka Kotiniemen mukaan teknisen toimen tulevaisuuden suunnitelmista julkisuuteen vuodetun muistion tiedot ovat jo osin vanhentuneita.

– Olen tehnyt organisaatiotoimikunnalle esityksen, miten teknistä palvelukeskusta voidaan kehittää. Organisaatiotoimikunta on ohjeistanut sekä minun ajatuksiani että rakennusyksikön toimintaa pohtivaa työryhmää. Sillä perusteella tuo mainittu asiakirja on jo vanha, Kotiniemi kertoo Ylelle.

Uutisia aiheesta Ylen verkkosivuilla

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *