Oulun Energia Oy rakentaa Suomen suurimman aurinkovoimalan sanomalehti Kalevalle.

Graniittitien painotalon katolle tänä keväänä rakennettavassa 420 kilowatin aurinkovoimalassa on 1 600 paneelia, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on noin 2 400 m2.

Telineineen aurinkovoimala kattaa noin 3 200 m2 eli lähes puolet jalkapallokentän pinta-alasta. Järjestelmän asennukset aloitetaan huhtikuussa ja tavoitteena on, että voimala on tuotannossa kesäkuussa 2015.

– Kirkkaana kesäpäivänä jopa 90 prosenttia Kalevan painotalon sähköstä saadaan aurinkopaneelien kautta, ja vuositasolla aurinkoenergia kattaa noin 10 prosenttia painotalon sähkönkulutuksesta. Haluamme tehdä ympäristövastuullisia ja paikallisia energiaratkaisuja panostamalla uusiutuvan energian käyttöön, kertoo Kalevan talousjohtaja Esko Jokelainen.

Oulun Energia ja Kaleva toteuttavat aurinkovoimalalla EU:n ilmastotavoitetta, jonka mukaan vuoteen 2020 mennessä 38 prosenttia kulutetusta energiasta tulee olla peräisin uusiutuvista energialähteistä.

– Ilman rohkeita investointipäätöksiä ja ennakkoluulotonta suhtautumista hajautettuun energiantuotantoon uusiutuvilla energialähteillä ilmastotavoitetta tuskin saavutetaan, laskeskelee Oulun Energian myyntijohtaja Seppo Tuomi.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *