Lasten parlamentti äänesti patsaspuiston luonnoksista. (Kuvakaappaus patsaspuiston videopäiväkirjasta)

Turun Kupittaanpuiston uusi patsaspuisto tehdään viiden taiteilijan yhteistyönä.

Patsaspuiston ensimmäisen vaiheen suunnittelun pohjaksi on valittu taiteilija Oona Tikkaojan idealuonnos Ötökkä. Sen pohjalta taiteilijat alkavat nyt yhdessä työstää jatkosuunnitelmaa.

Taiteilijat Ann Sundholm, Jan-Erik Andersson, Jani Rättyä, Eero Merimaa ja Oona Tikkaoja päättivät yhteistyöstä, koska halusivat tehdä Turun patsaspuiston aivan uudenlaisella tavalla. Suunnittelussa korostuu yhteistyö taiteilijoiden kesken, mutta myös kaupunkilaisten, erityisesti lasten kanssa. Lasten parlamentti äänesti luonnoksista idealuonnoksia.

– Koko hankkeen idis on että mitään valmista ei osteta vaan tehdään koko homma lasten kanssa yhdessä, sanoo Turun Kiinteistöliikelaitoksen ylläpitopäällikkö Mari Helin patsaspuiston videopäiväkirjassa.

Hankkeen toisessa vaiheessa teos suunnitellaan ja toteutetaan valitun luonnoksen pohjalta. Idealuonnos toimii jatkotyön pohjana. Sen tarkoitus ei siis ole toteutua sellaisenaan, vaan se kehittyy yhteistyössä lasten kanssa.

Kiinteistöliikelaitos tekee päätöksen patsaspuistosta 24.3. Sen jälkeen lopullista teoskokonaisuutta aletaan suunnitella erilaisissa työpajoissa lasten kanssa. Suunnitteluvaihe kestää toukokuun loppuun saakka.

Katso video patsaspuiston lasten parlamentista

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *