Tampereen raitiotien vaunutoimittaja ratkeaa syksyllä. (Havainnekuva: Tampereen kaupunki)

Tampereen raitiotien raitiovaunukaluston toimituksen kilpailutukseen osallistuu 12 hakijaa.

Hakemuksen jättivät Skinest Finland Oy, Tangshan Railway Vehicle Co., Ltd., Bombardier Transportation Sweden AB, Alstom Transport SA, Vossloh España S.A., Stadler Pankow GmbH, Solaris Bus & Coach S.A., Siemens Osakeyhtiö, Skoda Transportation, Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, S.A., PESA Bydgoszcz SA ja Transtech Oy

Ehdokkaat arvioidaan, ja referenssien sekä laatujärjestelmän perusteella valitaan 8-12 jatkoneuvotteluihin. Tästä valinnasta on tarkoitus päättää 2.3. kaupunginhallituksessa. Lopullinen valinta tehdään ensi syksynä.

Raitiovaunutoimittaja osallistuu raitiotiejärjestelmän suunnitteluun projektiallianssin kanssa kehitysvaiheessa vuosien 2015–2016 aikana. Raitiotien infran rakentajan hankintaprosessi aloitettiin joulukuun alussa. Jatkoneuvotteluja käydään parhaillaan neljän tarjouksen jättäneen ehdokkaan kanssa.

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi 16.6.2014 raitiotien yleissuunnitelman ja päätti, että hankkeessa voidaan siirtyä kehitysvaiheeseen. Varsinainen rakentamispäätös tehdään valtuustossa vuonna 2016.

Raitiotie suunnitellaan ja rakennetaan vaiheittain yhteysväleille Hervanta–keskusta, keskusta–TAYS ja keskusta–Lentävänniemi. Rakentaminen voisi alkaa 2016–2017 ja ensimmäisen vaiheen liikennöinti 2018–2019.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.