RAKLI ry on myöntänyt Vuoden 2014 rakennuttaja -tunnustuksen Lahden kaupungille.

Myöntämisperusteiden mukaan Lahti on osoittanut edelläkävijyyttä uudistamalla rakennuttamisen toimintatapoja koko Lahti-konsernissa sekä osallistumalla aktiivisesti alan valtakunnallisiin kehityshankkeisiin.

– Kaupungin tavoitteiden mukaisesti rakennushankkeissa kiinnitetään erityistä huomiota asiakkaan tarpeisiin sekä kestävän kehityksen mukaisiin ratkaisuihin, kuten elinkaarikustannuksiin, sisäilman laatuun ja energiatehokkuuteen, RAKLIn tiedotteessa todetaan.

– Lahden kaupunki on myös ajan hengen mukaisesti edistänyt toimitilojen monikäyttöisyyttä ja muuntojoustavuutta.

Lahden kaupunki rakennuttaa ensisijaisesti omalla, ammattitaitoisella henkilöstöllä toimitiloja kaupungin toimintojen tarpeisiin.

RAKLIn mukaan erilaisia, hankintalain puitteissa mahdollisia hankintamenettelyjä ja toteutusmuotoja kokeillaan Lahdessa ennakkoluulottomasti.

– Uusia toimintatapoja on otettu käyttöön esimerkiksi Matkakeskuksen allianssihankkeessa sekä Liipolan ja Jalkarannan monitoimitalojen SR-urakoissa. Lahti on myös hakenut ratkaisuja kaupunkeja yleisesti piinaavien haasteellisten sisäilmakorjausten toteutukseen.

Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*