Louhinta jatkuu ensi vuoden loppuun, valmista on tarkoitus olla 2015.

Ouluun rakennettavan pysäköintiluolan Kivisydämen louhintatyöt ovat puolivälissä. Viikon 41 loppuun mennessä on louhittu 165 000 kuutiometriä, mikä on noin 55 prosenttia koko louhittavasta tilavuudesta (n. 300 000 kuutiometriä). 

Pysäköintilaitoksen louhintatyö saadaan valmiiksi syksyllä 2014, pysty-yhteyksien louhinta jatkuu vuoden 2014 loppuun. Pysäköintilaitoksen ja pysty-yhteyksien sisustus- ja rakennustekniset työt aloitetaan limittäin louhintatöiden kanssa jo vuoden 2014 lopulla.

Kivisydän rakennetaan kallioperään aivan Oulun ydinkeskustan alle. Sen rakentaminen aloitettiin kesäkuussa 2012, ja hanke saadaan valmiiksi syksyllä 2015. 

Kivisydän-hankkeen on arvioitu käynnistävän noin 300 miljoona euron maanpäälliset rakennusinvestoinnit Oulun keskustassa. Merkittävät investoinnit generoivat uutta myymälätilaa ja keskustan alueen asuntorakentamishankkeita.

Kivisydämeen tulee 900 autopaikkaa ja 3 000 väestönsuojapaikkaa. Hankkeen rakennuttajana ja rahoittajana toimii Oulun Pysäköinti. Louhinta- lujitusurakasta vastaa Lemminkäinen Infra Oy. 

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *