Valtakunnallista Taidon ja käsityön viikkoa vietetään Jyväskylässä 9.-12.4. Taitoviikon nimellä. Tapahtumia on Kankaan Luovalla kampuksella sekä pop-up-tunnelmissa Kolmikulman kulttuuritilassa ja AREn aukiolla.

Gradian (ent. Jyväskylän ammattiopisto, Jyväskylän aikuisopisto ja Jyväskylän oppisopimuskeskus) luova kampus Jyväskylän Kankaalla avaa ovensa yleisölle keskiviikkona 11.4.2018 klo 12–18. Tapahtuma tarjoaa tilaisuuden tutustua taideteollisuusalan, tekstiili- ja muotialan sekä media-alan koulutuksiin toimintaan ja koulutuksiin. Ohjelmassa on mm. taonta- ja veistonäytöksiä sekä japanilainen kirjansidontatyöpaja ja näyttelyissä on esillä monipuolisesti opiskelijoiden tekemiä töitä. Myynnissä on kodin sisustuksen pientuotteita, asusteita, hopeakoruja ja puukkoja ja lisäksi rompetorilla voi tehdä löytöjä, sillä tarjolla on vanhoja opiskelijatöitä, työvälineitä, pienkoneita, kalusteita, objektiiveja ja suurennuskojeita edullisesti.

Kolmikulmassa sijaitsevassa Kulttuuritalo pop-up -tilassa nähdään Luovan kampuksen näyttely tiistaista torstaihin 10.-12.4. klo 12–18. Gradian Luovan kampuksen opiskelijat tuovat tilaan erilaisia tekniikoita ja teemoja esitteleviä valokuvateoksia sekä Luovan kiertotaloushankkeen kanssa yhteistyössä tehtyjä selluloosapohjaisia tuotteita. Näyttelyn avajaisia vietetään tiistaina 10.4. klo 14.

Kankaan oma taiteilijaryhmä PK5 Kankaan Taika yhdessä Luovan kampuksen opiskelijoiden kanssa sisustaa Kolmikulman eteen lasikontin pieneksi kodiksi. Keskiviikkona 11.4. klo 15–18 avautuvat Tunniksi kotiin –performanssit ja Kolmikulman aulassa suunnitellaan omia pikku koteja. PK5-taiteilijaryhmästä mukana ovat Annu Sankilampi, Marianne Tiitinen-Ritvanen ja Tuukka Toijanniemi.

 

Tapahtumia järjestävät yhteistyössä Gradia, Kankaan Palvelu Oy sekä Keski-Suomen Tanssin Keskus. Luova kampus sijaitsee Kankaalla osoitteessa Kympinkatu 3B ja Kolmikulman pop-up-kulttuuritila osoitteessa Puistokatu 2.

 

 

Lisätietoja tapahtumista:

www.jyvaskyla.fi/kangastuksia

https://www.facebook.com/events/1962466397402564/

 

sekä Kankaan Palvelu Oy:n kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, vilja.ruokolainen@jkl.fi tai 050 311 8564.

 

 

Vilja Ruokolainen
vilja-ruokolainen@www3.jkl.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.