Torstaina 1.12. Kankaan rakennustyömaa avaa hetkeksi ovensa yleisölle, kun ensimmäinen prosenttitaideteos julkistetaan Kankaalla. Skanskan rakennuttaman As Oy Jyväskylän Raina -kerrostalon taideteoksen julkistuksessa nähdään Jyväskylän sirkuskoulun tilausteos, huikea ilma-akrobatianumero 24 metriä korkeassa porraskuilussa. Valosuunnittelusta vastaa Jyväskylän kaupunginteatterin valosuunnittelija Tuukka Toijanniemi. Tähtiakrobaatteina ilmassa lentävät Saila Salminen ja Henri Hänninen, koreografia on Henri Hännisen ja sirkuskoulun rehtori Erika Forsbergin. Esitys valaisee taiteilija Anna Ruthin taideteoksen, jolle paljastetaan tilaisuudessa myös nimi. Ilma-akrobatiateos nähdään kaksi kertaa, klo 18 ja 19. Ennen ja jälkeen teoksen Tulikukka-tulitaideryhmä esiintyy ja johdattaa yleisöä alueelle ja sieltä pois. Tapahtuma on yleisölle ilmainen. YLE Jyväskylä lähettää suorana nettistriiminä jälkimmäisen esityksen alkaen noin klo 18.45, joten tilaisuutta voi seurata myös omalta kotisohvalta.

Yleisölle kulku tapahtumaan tapahtuu Rusokinkadulla sijaitsevasta työmaaportista, joka on auki klo 17.30–20. Muut kulkuväylät esimerkiksi pergamenttihallin pihasta käsin eivät ole auki. Ulkoilmaesitykseen kannattaa pukeutua sään mukaan sekä valita sopivat kengät rakennustyömaalla kävelyyn. Kangas tarjoaa ilmaisen paikoituksen tilaisuuteen saapuville: lähimmät parkkipaikat sijaitsevat Kankaan tehtaan alueella Tourukeskuksen liikenneympyrän lähellä. Myös porttirakennuksen vieressä olevat parkkipaikat osoitteessa Kympinkatu 3 ovat ilmaisia. Esitysalueella ei ole yleisöparkkipaikkoja.

Julkistustilaisuuden ohjelma:
17.30 portti avataan yleisölle Rusokinkadulla
17.45 Tuliryhmä Tulikukka johdattaa yleisön kohti Rainan pihaa
18.00 Tilaisuuden avaus ja Ilma-akrobatiaesitys, jossa taideteos paljastuu
18.10 Taideteoksen nimeäminen ja Tuliryhmä Tulikukan esitys

18.45 Tuliryhmä Tulikukka johdattaa yleisöä kohti Rainan pihaa
19.00 Ilma-akrobatiaesitys
19.10 Taideteoksen nimeäminen ja Tuliryhmä Tulikukan esitys
19.20 Tilaisuus päättyy

17.30-19.30 Skanskan pisteellä Glögitarjoilu ja tietoa rakennusprojekteista Kankaan alueella

17.30-19.30 YIT esittelee tulevia Kankaan alueen koteja As Oy Jyväskylän Albertinpihan alakerrassa. Tarjolla pientä jouluista syötävää.

 

Lisätietoja antaa:

kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, vilja.ruokolainen@jkl.fi, 050 311 8564

Vilja Ruokolainen
vilja-ruokolainen@www3.jkl.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.