Metsä Fibre Oy on vuokrannut tilapäiset varastotilat 24.5.2016 alkaen vuoden 2017 loppuun asti Jyväskylän Kankaan uuden paperitehtaan tiloista Biotuotetehtaan rakentamisesta aiheutuvien syiden takia. Selluloosa siirretään rekoilla Kankaan varastoon ja toimitetaan eteenpäin sekä junalla että rekoilla.

Junakuljetusten vuoksi Vapaaherrantien, Pääskyntien/Kyyhkysentien ja Merasimen tasoristeykset ovat käytössä 3 kertaa päivässä ainakin arkipäivisin, mahdollisesti myös viikonloppuisin.  Vaihtotyöajat ovat kello 03:00-05:30, 11:00-14:00 sekä 21:00-23:30, jolloin rata on suljettuna noin 10 minuuttia kerrallaan vaihtotyöstä riippuen.

Sellukuljetuksia tulee Kankaalle päivittäin, myös viikonloppuisin, mikä tarkoittaa arviolta 12-16 rekkalastillista sellua päivittäin. Äänekoskelta tulevat rekat nousevat Tourulan rampista ylös ja ajavat Kankaan alueelle Tourulan puoleisesta portista. Lisäksi alueella liikennöivät sellua poiskuljettavat rekat.

Kuljetukset aiheuttavat muutoksia Kankaan alueen sisäisessä liikenteessä (ks. liitekartta).
 
Rataturvallisuuden ja rekkaliikenteen vuoksi Minimanin ja uuden paperitehtaan välinen liukuportti suljetaan pysyvästi. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden läpikulku Tourulan puoleisesta portista porttirakennukselle ja oppilaitoksille ei ole enää mahdollista. Vanhan paperitehtaan puolelle ja porttirakennukselle kuljetaan jatkossa vain Vapaaherrantien tai Kankaankadun kautta.

Uuden paperitehtaan puolelle jalankulkijat ja pyöräilijät kulkevat vanhan Kuusamankadun kautta. Uudessa paperitehtaassa on muun muassa CrossFit toimintaa ja eri yritysten toimistotiloja.

Metsä Fibren varastoinnista aiheutuva liikennöinti Kankaan alueella alkaa siis viikolla 21, jolloin ensimmäiset sellukuormat saapuvat varastoon Äänekoskelta. Ensimmäiset junakuljetukset lähtevät 30.5. Kankaalta.

Lisätiedot:

Kankaan alue: Ulla-Maija Valtonen, p. 050 527 6703, ulla-maija.valtonen@jkl.fi  tai Anu Hakala, p. 050 581 3683 anu.hakala@jkl.fi
VR Transpoint: Sakari Oksanen, p. 040-8631301, sakari.oksanen@vrtranspoint.fi

LIITE 
Kartta Kankaan alueen järjestelyistä 30.5. alkaen

Opaskartta Kankaan alue

Opaskartta Kankaan alue

Taija Lappeteläinen
taija-lappetelainen@www3.jkl.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.