Fiksu Assa -tapahtumaan voi osallistua mm. Vantaan Tikkurilan asemalla. (Kuva: Vantaan kaupunki/Sakari Manninen)

Ensi viikolla käynnistyvä Fiksu Assa -tapahtuma muuttaa asemat ilmastoa säästävien tuotteiden ja palvelujen esittelytiloiksi. Tapahtumassa on mukana kuusi kaupunkia: Helsinki (Oulunkylä), Espoo (Leppävaara), Vantaa (Aviapolis ja Tikkurila), Tampere (rautatieasema), Lempäälä (rautatieasema) ja Lahti (matkakeskus).

Yritysten pop-up-pisteiden tarjonta vaihtelee asemittain ja päiväkohtaisesti. Esimerkiksi Tikkurilassa on ResQClubin hävikkiruokakioski, Leppävaarassa voi testata sähköajoneuvoja ja Tampereella myydään hyönteiselintarvikkeita, kierrätetään merkkivaatteita Emmyn dropboxiin sekä tutustutaan nukkumis- ja työskentelykapseliin.

Fiksu Assa -kokeilun toivotaan tuovan esiin ratkaisuja, jotka voisivat sijoittua asemille pysyvästikin. Asemien palvelutarjonnan parantaminen lisää joukkoliikenteen vetovoimaa ja sujuvoittaa kaupunkilaisten arkea. Tapahtuma toteutetaan 18.-21.4.2018.

Fiksu Assa -tapahtuma on osa ympäristöministeriön, Liikenneviraston, HSY:n, Smart & Clean -säätiön, MAL-verkoston ja Sitran rahoittamaa sekä Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Lempäälän ja Lahden kaupunkien, VR:n, HSL:n ja Business Finlandin toteuttamaa, julkisrahoitteista Asemaseudut kokeilualustana -hanketta.

Asemien ohjelmista lisätietoja täältä.

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *