Tampereella 600 oppilaan Lielahden koulu muutti Kodin Anttilan tyhjiksi jääneisiin tiloihin. (Kuva Merja Oajala)

Tampereen Tilakeskus päätyi poikkeukselliseen ratkaisuun ja hankki väistötiloiksi Kodin Anttilan sulkemisen myötä tyhjiksi jäänyttä tilaa.

600 oppilaan Lielahden koulussa tehdään laaja ja vaiheistettu perusparannus sekä rakennetaan laajennuksena nuorisotilat.

– Ensimmäisen vaiheen väistötilat pystyttiin hoitamaan koulun sisäisillä tilajärjestelyillä ja koulun tontille sijoitetuilla siirtokelpoisilla tiloilla, mutta toisessa vaiheessa tarvittiin suuri väistötila, kertoo Tampereen Tilakeskuksen toimitusjohtaja Virpi Ekholm.

– Ratkaisua pohdittiin monesta näkökulmasta: kuljetetaanko oppilaita toiseen kaupunginosaan, jossa olisi vapaata oppimistilaa, toteutetaanko siirtokelpoinen rakennus johonkin lähistölle vai mitä, kertoo Ekholm.

Oppilaitten kuljettaminen todettiin hankalaksi opetuksen järjestämisen kannalta, ja siirtokelpoiselle rakennuksellekaan ei lähialueilta enää löytynyt sijoituspaikkaa, Ekholm kertoo.

– Samanaikaisesti koulun läheisyydessä tyhjeni liiketilaa ja pohdittiin, että sen sijainti olisi hyvä. Asiaa jalostettiin eteenpäin ja vuokranantajan kanssa päästiin sopimukseen tiloihin tarvittavien muutosten toteuttamisesta.

Koulun arki väistötiloissa on alkanut tämän lukuvuoden alussa ja jatkuu ensi kevääseen. Koulun henkilökunta on tehnyt erikoisen väistötilaratkaisun mahdolliseksi. He ovat omalla toiminnallaan ja opetusta suunnitellessaan pystyneet mukauttamaan tavat ja koulun arjen pyörittämisen väistötiloissa toimivaksi kokonaisuudeksi, Ekholm kiittelee.

Tampereen 2016 talousarviossa on väistötiloihin varattu noin 800 000 euroa. Kaupungilla on kymmenkunta erikseen väistötilaksi nimettyä kohdetta. Lisäksi vuokrataan pienehköjä yksittäisiä kohteita.

Eero Karisto

Lisää väistötiloista kertoo Kuntatekniikka 7/16

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *