Pyöräily elää suurta nostetta erityisesti isoissa kaupungeissa. (Kuva: Ville Miettinen)

Teknologiateollisuus ry:n viestintäjohtaja Nora Elers on valittu Vuoden 2016 pyöräilijäksi. Valinnan teki Pyöräilykuntien verkosto ry.

Elers, 46, taittaa 11 kilometrin työmatkansa sähköpyörällä. Hän sanoo pyöräilleensä työmatkat ”aina”. Elersin mukaan sähköpyörä on helpottanut arkea oleellisesti erityisesti hänen nykyisessä tehtävässään, jossa on usein ehdittävä varhain aamulla työmatkan jälkeen kokoukseen siistinä ja edustuskelpoisena.

– Varsinkin talvikeleillä vaatteiden vaihtoon ja suihkussa käyntiin kului liikaa kalliita aamun tunteja. Viime keväänä, erään hikisen ja raskaan työmatkan päätteeksi totesin, että joko hankin sähköpyörän tai lopetan talvipyöräilyn. Valitsin onneksi sähköpyörän, Elers sanoo Pyöräilykuntien verkoston tiedotteessa.

– Matka taittui kevään kylmät ja tuuliset päivät ilman hikeä ja kyyneleitä. Kokoukseen pääsin suoraan pyörän selästä.

nora_elers-1
Nora Elersille sähköpyörä on vaihtoehto työsuhdeautolle, jota ei ole nyt tarvinnut hankkia.

Sähköpyörän liikuttaminen vaatii toki lihasvoimaa kuten sähkötön pyörä, mutta sähkön antaman lisävoiman ansiosta polkiessa tuntuu kuin ajaisi myötätuulessa, ja ylämäet taittuvat kepeästi.

– Nora Elersin esimerkki osoittaa hyvin konkreettisesti, mikä nautinto arkiliikkuminen voi pyöräilyn ansiosta olla ja kuinka paljon lisää mahdollisuuksia sähköpyörän käyttö tuo tullessaan kaikkina vuodenaikoina, iloitsee Pyöräilykuntien verkoston toiminnanjohtaja Matti Hirvonen.

Aiemmin Vuoden pyöräilijöiksi on valittu muun muassa Mikko ”Peltsi” Peltola 2007, Osmo Soininvaara 2008, Hannu-Pekka Björkman 2009, Oras Tynkkynen 2010, Lauri Tähkä 2011, Kaisa Leka 2012, Teppo Moisio 2013, Vappuliisa Hakalehto 2014 ja Mauri Myllylä 2015.

Vuoden pyöräilijän valitsee ehdotusten perusteella Suomi Pyöräilee -yhteistyötoimikunta, jossa ovat mukana Pyöräilykuntien verkosto ry, Suomen Pyöräilyunioni ry, liikenne- ja viestintäministeriö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Liikenneturva, Helsingin Polkupyöräilijät ry, Suomen Latu ry, Helsingin kaupunki, Helkama Velox Oy, TunturiHellberg Oy sekä Urheilu- ja vapaa-aikatukkuliikkeet ry.

Lue myös: Sähköpyörä voi mullistaa arjen liikkumisen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *