Vantaan Kivistön asuntomessualueella kiistellään putkijätejärjestelmän liittymissopimuksista. (Kuva: Paavo Taipale)

Kivistön pientaloasukkaat ja alueen jätehuollosta vastaava Kivistön Putkijäte Oy ovat juuttunet sopimuskiistaan, kertoo Vantaan Sanomat. Kivistön asuntomessualueen pientalorakennuttajat ja alueen jätehuollosta vastaava kaupungin yhtiö ovat edelleen erimielisiä jätehuoltoa koskevasta sopimuksesta.

Vantaan kaupunki lähestyi asukkaita sopimusasiassa 19. elokuuta. Kirjeessä kaupunki ilmoitti aikovansa periä kauppakirjaehtojen mukaista sopimussakkoa, mikäli liittymissopimusta ei tehdä. Vantaan Sanomien tietojen mukaan ainakin 21 pientalokiinteistöä on jättänyt Kivistön Putkijäte Oy:n laatiman putkikeräysjärjestelmän liittymissopimuksen allekirjoittamatta.

Kaupunginyhtiö tarkisti sopimusta viime keväänä kahteen otteeseen, mutta se on asukkaiden mielestä edelleen kestämättömällä pohjalla. Asukkaat pitävät suurimpina ongelmina jätemaksujen perusteita sekä sopimuksen luonnetta.

–  Hinnoittelun perusteena pidetään asumisneliöitä, ei tuotetun jätteen määrää. Vaikka talossa asuisi vain muutama henkilö, jätemaksu perustuu neliöihin, alueella asuva Laura Kröger kertoo.

–  Järjestelmää on markkinoitu ekologisena ja ympäristöystävällisenä, mutta tuo laskuperuste suorastaan kannustaa jätteen tuottamiseen, hän huomauttaa.

Toisena ongelmana Kröger näkee sen, että sopimuksesta ei voi irtisanoutua.

Vantaan Sanomien juttu aiheesta

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *